RECEPTORSKO VAROVANJE

Delo varnostnika receptorja

 

Vsak varnostnik receptor je urejen, vljuden in prijazen. Delo varnostnika receptorja je specifično in se razlikuje od dela običajnega varnostnika tudi v tem, da je veliko v stiku z naročniki. Drugi varnostniki naročnika po navadi vidijo zelo redko, ti pa so vsakodnevno v kontaktu z vodilnimi zaposlenimi, če ne drugače, ko zjutraj pridejo v službo.

 

Od sprejemanja strank do odganjanja akviziterjev.

 

Razpon njegovih nalog je zelo pester. Zelo dobro mora poznati objekt, od namembnosti posameznih prostorov, tako lokacije hidrantov, ventilov za vodo in glavnih električnih stikal do alarmnega in požarno sistema, kot tudi namembnost prostorov v objektu (sejne sobe, izobraževalni centri, postori za sestanke, ...). Poznavanje objekta je ključno tudi zato, ker mora biti vedno pripravljen usmerjati obiskovalce in jim pomagati s koristnimi informacijami, saj se vsak najprej obrne na varnostnika.

 

• Varnostnik receptor obiskovalce ponekod tudi evidentira, pri odgovorni osebi preveri, ali jim je dovoljen dostop, in jih po možnosti opremi s kartico dostopa in kartončkom z imenom. Sprejema naročila za vzdrževalce in čistilce, poleg tega kontrolira tudi uporabo dvigal in v primeru, da se katero od njih okvari, tudi rešuje v njih ujete osebe.

 

• Odgovorni osebi mora poročati o vseh izrednih dogodkih, kot so vlomi, tatvine, nasilno obnašanje, požari, poplave, in o njih napisati poročilo.

• V opisu nalog pa so lahko tudi prejemanje in izročanje pošte, kontrola odvoza smeti, preprečevanje akviziterske prodaje ter zapiranje oken in vrat v primeru nevihte in ugašanje luči po koncu obratovalnega časa.

 

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Required

Required

Required

Required

Required

Required

Required

Required

Required

Submitting Form...

The server encountered an error.

Obrazec poslan

VAROVANJE d.o.o.

Tržaška cesta 85

2000 Maribor

T: 02 828 19 90

G: 070 811 411

E: info@varovanje.info

INTERVENCIJA: 070 757 949

VNC: 01 430 40 40

01 234 12 58